Introductie Lasik
Wat is excimer laser?
Wat is lasik?
Werking van het oog
Refractieafwijkingen
De behandeling
Gusib pakket
Om zorg te dragen dat er geen fouten onstaan en geen misverstanden zijn, kunnen we u mededelen dat niet iedereen geschikt is voor een lasik behandeling. Zoals u kunt lezen bij het uitleg over lasik worden een aantal acties op uw oog uitgevoerd en natuurlijk dient uw oog hiervoor geschikt te zijn en zijn er een aantal minimale voorwaarden (die zorg dragen dat alles correct verloopt).


U bent ouder dan 18
Als u jonger bent dan 18, zijn uw ogen waarschijnlijk nog niet volgroeid en is uw brilsterkte nog niet stabiel. De Lasik behandeling is een permanente oplossing en als uw ogen nog niet stabiel zijn dan heeft de behandeling geen zin. Trouwens het is niet verantwoord om ieder half jaar uw ogen te laseren. U kunt beter wachten totdat u wat ouder bent en uw brilsterkte stabiel is.

Uw brilsterkte is stabiel
Indien uw brilsterkte het afgelopen jaar meer dan 0.50 dioptrieem veranderd is is het net als bovengenoemde reden niet verantwoord om uw ogen te laten laseren.

Uw ogen zijn gezond
Indien uw oogaandoeningen heeft zoals glaucoom (groene staar), cataract (grijze staar), infecties, extreem droge ogen of andere in- en uitwendige aandoeningen heeft, is het niet aan te raden om uw ogen te laten laseren. Vaak hebben zulke aandoeningen nadelige gevolgen voor het genezingsproces. Tijdens een vooronderzoek in Nederland wordt daarom ook altijd deze zaken onderzocht.

Uw heeft geen diabetes
Wanneer uw diabetes heeft en deze ziekte niet onder controle is, kunnen de suikerspiegels in uw bloed sterk wisselen. Door deze wisseligen in uw bloed kunnen uw brilsterkte ook sterk varieren. Wij adviseren daarom ook dat u wacht met een behandeling aan uw ogen totdat uw suikerziekte onder controle is.

U bent niet zwanger

U geeft geen borstvoeding
Tijdens deze periode heeft u te maken met hormoonniveau variaties. Uw ogen, met name uw hoornvlies worden tijdelijk beinvloed. De gegevens die verzameld worden ten behoeve van een lasik behandeling zijn hierdoor niet betrouwbaar en daarom raden wij u aan om te wachten totdat uw zwangerschap is afgelopen en gestopt bent met borstvoeding.

U geeft geen psychische stoornissen
Wij kunnen uw vermogen om de realiteit goed in te schatten niet goed taxaren. Doordat sommige psychische stoornissen de perceptie van de werkelijkheid verdraaien, is het van belang dat u geen psychische stoornissen heeft omdat, hoewel de Lasik behandeling snel en pijnloos is, u toch door uw stoornissen het anders kunt evenaren.

U heeft geen auto-immuun ziekte
Bij ziektes zoals hepatitis en aids is uw immuunsysteem ontregeld. Dit kan onder andere infecties aan uw ogen veroorzaken. Met een infectie aan uw oog is het niet raadzaam om een lasik behandeling te laten uitvoeren op uw ogen.

U heeft geen keratoconus
Bij een keratoconus afwijking heeft u een aangeboren verzwakking van het hoornvlies. De lasik behandeling is gebaseerd op het techniek om een aanpassing te doen op uw hoornvlies. U begrijpt al dat indien u keratoconus heeft, het niet raadzaam is om een lasik behandeling te ondergaan, aangezien de kans bestaat om uw hoornvlies permanent te beschadigen. borstvoeding.

Uw oog heeft de volgende eigenschappen
Hoewel een lasik behandeling voor de meeste mensen mogelijk is, is het toch raadzaam te weten dat de dikte van uw hoornvlies gemiddeld 0,55 milimeter (550 micron) is. Dit in verband met de aanpassing van uw hoornvlies door de lasik behandeling.

Voor een succesvole behandeling van uw oog kan er met volgende sterktes een lasik behandeling worden uitgevoerd:
  • Bijziendheid -5.00 dioptrie
  • Verziendheid +10.00 dioptrie
  • Astigmatisme +/-5.00 dioptrie